در این صفحه سوالات متداول سعی کرده ایم تمام سوالات لازم را قرار دهیم . اگر پرسشِ بیپاسخی دربارهی بیمه شخص ثالث در ذهن دارید، میتوانید روی دکمه تماس با ما کلیک کنید .ما در اسرع وقت پاسخ گوی شما دوستان هستیم.
بله؛ اتمام اعتبار گواهینامه رانندگی از نظر شرکتهای بیمه به معنی نداشتن گواهینامه نیست و خسارت پرداخت میگردد.
طبق آییننامه جدید، تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث برای هر سال پنج درصد است که پس از چهارده سال به حداکثر مقدار خود یعنی هفتاد درصد میرسد و متوقف میشود. ضمناً با استفاده از هر کوپن، فقط بخشی از تخفیفها از بین میرود؛ این در حالی است که در گذشته با یک تصادف تمام تخفیفهای بیمه شخص ثالث از بین میرفت و همین امر موجب میشد بیمهگذاران در خسارتهای کوچک تمایلی به استفاده از بیمه شخص ثالث نداشته باشند و ناگزیر خسارت ناشی از تصادف را شخصاً پرداخت کنند تا تمام تخفیفهایی که طی چندین سال جمعآوری کرده بودند از بین نرود اما در آییننامه جدید این مشکل برطرف شده است.
بله صحت دارد.
بر اساس آخرین بخشنامه بیمه مرکزی که در تاریخ 27/2/99 منتشر شده است، همه شرکتهای بیمه باید از اول خرداد، صدور بیمههای شخص ثالث را بدون نسخه فیزیکی و فقط با نسخه الکترونیک آن انجام دهند.
باید به این نکته توجه کنید که بیمهنامه شخص ثالث کاغذی و بیمهنامههای الکترونیک از نظر اعتبار هیچ تفاوتی باهم ندارند. یعنی تمدید بیمهنامه، تخفیفهای عدم خسارت یا دریافت خسارت با نسخه الکترونیکی بیمهنامه به راحتی انجام خواهد شد.
همچنین شرکتهای بیمه موظف شدهاند تا پس از صدور بیمهنامه، پیامکی را برای بیمهگذار ارسال کنند که در آن اطلاعات زیر نوشته شده باشد:
- کد یکتای بیمهنامه
- لینک نسخه قابل چاپ بیمهنامه
- آدرس الکترونیکی سامانه استعلام اصالت بیمهنامه در سایت بیمه مرکزی
به این صورت که بیمهگذار میتواند برای مطمئن شدن از اعتبار بیمهنامهای که به صورت الکترونیکی برای او صادر شده است، از طریق کد یکتا در سایت بیمه مرکزی استعلام بگیرد.
لینک استعلام در منوی سایت در بخش خدمات الکترونیکی گذاشته شده است
طبق قانون، داشتن بیمه شخص ثالث اجباری است؛ لذا برای افرادی که قانونشکنی کرده و بدون داشتن بیمهنامه برای خود و افراد جامعه خطرآفرینی میکنند جریمه در نظر گرفته شده است. میزان این جریمه حداکثر به اندازه حق بیمه یک سال میباشد، بدیهی است در صورتی که تعداد روزهای تأخیر، کمتر از یک سال باشد میزان جریمه نیز به همان نسبت محاسبه میشود. به عنوان مثال میزان جریمه برای شش ماه تأخیر معادل یکدوم حق بیمه سالانه و میزان جریمه برای یک ماه تأخیر معادل یک دوازدهم حق بیمه سالانه خواهد بود. جریمه خودرویی که شش سال بیمه نبوده است معادل حق بیمه یک سال خواهد بود.
به استناد تبصره سه و چهار ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث، خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمهنامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود. منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاه درصد (50%) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال مشخص میشود، باشد. به عنوان مثال اگر یک پراید در تصادف با یک پورشه باعث سقوط پورشه به دره و از بین رفتن کامل آن شود، حتی اگر ارزش پورشه یک میلیارد تومان باشد، مالک پورشه فقط تا سقف 154 میلیون تومان یعنی نصف دیه 308 میلیون تومانی یک مرد مسلمان در ماه حرام در سال 97، حق مطالبه خسارت در دادگاه را دارد و الباقی آن را نمیتواند از راننده پراید مطالبه کند. سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که راننده پورشه الباقی خسارت خود را از کجا بگیرد؟ تنها راه چاره این است که هر کسی خودرو گرانقیمت سوار میشود بیمه بدنه تهیه کند و الباقی خسارت را از بیمه بدنه دریافت کند. اگرچه این موضوع خلاف قاعده لاضرر در فقه اسلام است لیکن قانونگذار برای حمایت از اقشار ضعیفتر جامعه و کاهش آسیبهای ناشی از فاصله شدید طبقاتی، اقدام به وضع این قانون کرده است.
- کمتر از یک تن
- یک تا سه تن
- سه تا پنج تن
- پنج تا ده تن
- ده تا بیست تن
- بالای بیست تن
البته نوع کاربری و سن خودرو نیز در محاسبات حق بیمه تأثیرگذار میباشد.
ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی: رانندگان موظفاند هنگام رانندگی گواهینامه، کارت خودرو و بیمهنامه معتبر شخص ثالث و براي خودروهایی که بیش از پنج سال از تولید آنان میگذرد برگه معاینه فنی را بـه همراه داشته باشند و در صورت مطالبه مـأموران راهنمـایی و راننـدگی آن را ارائـه نماینـد. مأموران در صورتی مدارك رانندگان را مطالبه میکنند که شاهد تخلـف از سـوي راننـده بوده یا تحت تعقیب قضائی یا انتظامیباشد. در صورتی که هیچیک از مـدارك فـوق بـه همراه راننده نباشد مأموران راهنمایی و رانندگی میتوانند تا زمان ارائه مدارك، خودرو را متوقف نمایند و در صورتی که یکی از مدارك فوق یا شناسنامه یا کارت شناسـایی معتبـر به همراه راننده باشد مأموران مذکور موظفاند با اخذ مـدرك مـذکور و ارائـه رسـید بـدون توقف وسیله نقلیه راننده را ملزم به ارائه سایر مدارك و استرداد مدرك اخذ شده نمایند. چنانچه اقامتگاه راننده شهر دیگري باشد بنا به تقاضـاي وي راهنمـایی و راننـدگی مکلـف است پس از وصول مدارك لازم نسبت به ارسال مدرك اخذ شده به راهنمایی و راننـدگی محل موردنظر وي توسط پست رسمی و ظرف مهلت 48 ساعت اقدام نماید.
- نطفهای که در رحم مستقر شده است؛ دو درصد دیه کامل
- علقه که در آن جنین بهصورت خون بسته در میآید؛ چهار درصد دیه کامل
- مضغه که در آن جنین بهصورت توده گوشتی در میآید؛ شش درصد دیه کامل
- عظام که در آن جنین بهصورت استخوان درآمده لکن هنوز گوشت روییده نشده است؛ هشت درصد دیه کامل
- جنینی که گوشت و استخوانبندی آن تمام شده ولی روح در آن دمیده نشده است؛ ده درصد دیه کامل
- دیه جنینی که روح در آن دمیده شده است، اگر پسر باشد، دیه کامل و اگر دختر باشد نصف آن و اگر مشتبه باشد، 75 درصد دیه کامل.
- الف ـ در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثهساز راننده مسبب در طول مدت بیمهنامه: معادل دو و نیم درصد (2/5%) از خسارتهای بدنی و مالی پرداختشده
- ب ـ در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثهساز راننده مسبب در طول مدت بیمهنامه: معادل پنج درصد (5%) از خسارتهای بدنی و مالی پرداختشده
- پ ـ در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثهساز و حوادث بعد از آن در طول مدت بیمهنامه: معادل ده درصد (10%) از خسارتهای بدنی و مالی پرداختشده
- الف ـ اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضائی
- ب ـ رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه که به تأیید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.
- پ ـ در صورتی که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد. ت ـ در صورتی که راننده مسبب، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.
ماده 17 قانون بیمه شخص ثالث: موارد زیر از شمول بیمه موضوع این قانون خارج است:
- الف ـ خسارت وارده بهوسیله نقلیه مسبب حادثه و محمولات آن
- ب ـ خسارت مستقیم و یا غیرمستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیواکتیو
- پ ـ جریمه یا جزای نقدی
- ت ـ اثبات قصد زیاندیده در ایراد صدمه به خود مانند خودکشی، اسقاط جنین و نظایر آن و نیز اثبات هر نوع خدعه و تبانی نزد مراجع قضائی
تبصره ـ در صورتی که در موارد بندهای (الف) و (ب) اختلافی وجود داشته باشد، معترض میتواند به مرجع قضائی صالح رجوع کند.
مصادیق و عناوین تخلفات رانندگی حادثهساز به موجب ماده (7) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389/12/08 تعیین میشود.
- هرگونه حرکات نمایشی مانند دور زدن درجا، حرکت بر روی یک چرخ و یا هرگونه حرکات آکروباتی در سطح راهها و جادهها
- دور زدن در محل ممنوع
- عبور وسیله نقلیه از پیادهرو
- نقص سیستم روشنایی وسیله نقلیه در هنگام شب
- عبور از محل ممنوع (ورود ممنوع)
- سبقت غیرمجاز
- تجاوز از سرعت مجاز
- عبور از چراغ قرمز راهنمایی
- عدم رعایت حق تقدم عبور
- حرکت بهطور مارپیچ در راهها
- تجاوز یا انحراف به سمت چپ معابر
- عدم رعایت فاصله مناسب با وسیله نقلیه و یا عدم توجه به جلو
- گردش به چپ یا به راست در محل ممنوع
- روشن نکردن چراغ هنگام شب و در مواقع لزوم
- رانندگی با وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی مؤثر (چراغ، لاستیک، فرمان، برف پاککن، زنجیر چرخ)
- عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از سمعک، عینک یا تجهیزات خاص
- مصرف مواد روانگردان یا مشروبات الکلی
خیر؛ در صورتی که راننده مسبب حادثه گواهینامه رانندگی نداشته باشد، شرکت بیمه طبق ماده 15 قانون بیمه شخص ثالث خسارت زیاندیده را پرداخت میکند اما پس از آن با مراجعه به مقصر حادثه، خسارت را از ایشان پس میگیرد.
ماده 31 قانون بیمه شخص ثالث: بیمهگر و صندوق حسب مورد مکلفاند حداکثر پانزده روز پس از دریافت مدارک موردنیاز، خسارت متعلقه را پرداخت نمایند.
تعهد و هدف ما فراهمکردن بهترین پشتیبانی برای شماست. ما ۲۴ ساعته آمادهایم برای تمام مشکلات شما راهحل مناسبی ارائه دهیم؛ کافیست با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. برای ثبت و پیگیری درخواستها ، نظرها یا شکایتهای خود میتوانید به یکی از روشهای زیر با نمایندگی ما در ارتباط باشید.
کرج _ کمالشهر_میدان شهرداری _خیابان امام خمینی _ساختمان اداری پانیذ_واحد 9تلفن : 09128992016_02634726286ایمیل : info@kinskaraj.ir
24 ساعته در تمام روزهای هفته پاسخگوی شما هستیم